HD Talk The place to discuss Blu-ray, 4K and all other forms and formats of HD and HDTV.

Issue with my new HD TV

Old 12-30-11, 09:14 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 164
Issue with my new HD TV

I just bought a 55" Full-HD LED TV (T36 Series, Hisense), and whist its great for the most part, certain channels sometimes have a few frames that seem very sluggish and slow. So I'll be watching something and every now and then the frame rate will move in a very sluggish, slow manner for a few seconds at a time. For example; I'm watching the Tennis on channel One right now and this problem is even more obvious since tennis makes for a fast moving telecast. So its even clearer to detect.

This is the TV I bought - http://www.hisense.com.au/products/t...8/209#features

Like I said I love it for the most part, its just this little buzzing problem annoys me since I didn't have this issue on my previous 32" HD TV. Can anyone help me with this? Is their something I need to adjust or whatever?
T-900 is offline  
Old 12-31-11, 12:26 AM
  #2  
DVD Talk Platinum Edition
 
JZ1276's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Long Island
Posts: 3,518
Re: Issue with my new HD TV

link doesnt work. Sounds to me like like you need to turn off the interpolation feature which causes the "soap opera" effect.
JZ1276 is offline  
Old 12-31-11, 06:20 AM
  #3  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 278
Re: Issue with my new HD TV

l had a question about a new HD TV also! Is there anywhere online to get the best settings for a TV without calibrating it yourself? I'm looking for a Panasonic P425S30 but not having much luck.
Chet Desmond is offline  
Old 12-31-11, 07:08 AM
  #4  
DVD Talk Legend
 
Join Date: Nov 2000
Location: Lower Beaver, Iowa
Posts: 10,522
Re: Issue with my new HD TV

Originally Posted by T-900 View Post
I just bought a 55" Full-HD LED TV (T36 Series, Hisense), and whist its great for the most part, certain channels sometimes have a few frames that seem very sluggish and slow. So I'll be watching something and every now and then the frame rate will move in a very sluggish, slow manner for a few seconds at a time. For example; I'm watching the Tennis on channel One right now and this problem is even more obvious since tennis makes for a fast moving telecast. So its even clearer to detect.

This is the TV I bought - http://www.hisense.com.au/products/t...8/209#features

Like I said I love it for the most part, its just this little buzzing problem annoys me since I didn't have this issue on my previous 32" HD TV. Can anyone help me with this? Is their something I need to adjust or whatever?
In addition to what JZ suggested I'd add that I'll be surprised if you have much luck finding help here. Most members here are in the U.S., and most of us have no experience with the Hisense brand.

Originally Posted by Chet Desmond View Post
l had a question about a new HD TV also! Is there anywhere online to get the best settings for a TV without calibrating it yourself? I'm looking for a Panasonic P425S30 but not having much luck.
Check The AVS forums. They should have a thread about that model.
Mr. Salty is offline  
Old 12-31-11, 10:07 AM
  #5  
DVD Talk Legend
 
JimRochester's Avatar
 
Join Date: Sep 1999
Location: Rochester, NY. USA
Posts: 17,930
Re: Issue with my new HD TV

Originally Posted by Chet Desmond View Post
l had a question about a new HD TV also! Is there anywhere online to get the best settings for a TV without calibrating it yourself? I'm looking for a Panasonic P425S30 but not having much luck.
try tweaktv.com
JimRochester is offline  
Old 12-31-11, 10:48 AM
  #6  
Senior Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 278
Re: Issue with my new HD TV

Thanks for the suggestions!
Chet Desmond is offline  
Old 01-01-12, 10:53 PM
  #7  
Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 164
Re: Issue with my new HD TV

Originally Posted by JZ1276 View Post
link doesnt work. Sounds to me like like you need to turn off the interpolation feature which causes the "soap opera" effect.
This version of the link should work

http://www.hisense.com.au/products/t...8/209#features

And what is the interpolation feature? because in the menu all I see is the picture quality setting, the sound quality setting, the screen position settings, the options setting and the parental lock...

I have tried all the picture quality options which range from: user, bright, standard & dymatic, and all of those settings still have the lag problem.

Last edited by T-900; 01-01-12 at 11:29 PM.
T-900 is offline  
Old 01-02-12, 12:49 AM
  #8  
DVD Talk Legend
 
Join Date: Nov 2000
Location: Lower Beaver, Iowa
Posts: 10,522
Re: Issue with my new HD TV

According to the link you posted, Hisense calls it Vivid Motion. Turn that off if it's turned on. If that doesn't solve the problem you might have a defective set.
Mr. Salty is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.