Go Back  DVD Talk Forum > Entertainment Discussions > Movie Talk
Reload this Page >

How well do you know Spider-man?

Movie Talk A Discussion area for everything movie related including films In The Theaters

How well do you know Spider-man?

Old 05-03-07, 05:27 AM
  #1  
DVD Talk Limited Edition
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2001
Location: So Cal
Posts: 7,071
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
How well do you know Spider-man?

The following is a quiz i've formulated for Spider-man trivia fanatics out there, fans of the comics/movies/cartoons, or anyone just looking for cool Spider-man facts. Right answers are at the bottom!

1. When did Mary Jane found out Peter Parker was Spider-man?

a. When they were engaged to be married
b. When they started dating in college
c. After he battled the Green Goblin and lost his mask
d. She's known ever since he first became Spider-man

2. Which of the following was a story that shocked Spider-man readers in the 90s?:

a. Spider-man was revealed to have been a clone, which was later reversed
b. Spider-man's entire origin and early history was rewritten, which has since been completely ignored
c. Peter Parker's parents were revealed to be alive after many years, but they later turned out to be robots
d. All of the above

3. Spider-man's webshooters were originally supposed to be organic in nature, not a device and chemical invented by Peter Parker

a. True
b. False

4. Spider-man has been impersonated by which of the following villains?

a. Venom
b. Sandman
c. Kraven
d. Electro

5. Peter Parker's first girlfriend was:

a. Betty Brant
b. Mary Jane Watson
c. Gwen Stacy
d. Debra Whitman

6. Spider-man's black costume:

a. Was an alien entity that crash landed on Earth
b. Was worn by him even after separating from the Symbiote
c. Needed to constantly be supplied with web fluid
d. Was the cause of The Secret War

7. Which of the following Spider-man supporting characters is dead?

a. Harry Osborn
b. Felecia Hardy
c. Aunt May
d. Flash Thompson

8. The first villain to outright defeat Spider-man was:

a. The Vulture
b. Doctor Octopus
c. Venom
d. Carnage

9. Spider-man briefly formed a "New Fantastic Four" which consisted of him and what other three heroes?

a. Wolverine, the Hulk, and Ghostrider
b. Nova, Speedball, and Namorita
c. The Human Torch, Thor, and Rogue
d. Daredevil, The Silver Surfer, and She-Hulk

10. How did Spider-man defeat the Sandman in his first confrontation with him?

a. He broke open a fire hydrant and washed him down a sewer
b. He trapped him in a cement mixer
c. He sucked him into a vacuum cleaner
d. He made a special version of his webbing that turned him into glue

Spoiler:
1.d 2.d 3.a 4.c 5.a 6.b 7.a 8.b 9.a 10.c
Old 05-03-07, 07:52 AM
  #2  
DVD Talk Gold Edition
 
Join Date: Jul 2003
Location: Michigan
Posts: 2,543
Likes: 0
Received 2 Likes on 1 Post
I got 7 of ten correct! One was tricky, and I didn't know that his web shooters were supposed to originally be organic. Where did you find this from?

Also, out of curiousity, when did they mention how long MJ knew he was Spider-Man?

I haven't read Spider-Man in years, but I picked up a few new issues at a friend's recommendation. I still have to get to reading them!
Old 05-03-07, 02:45 PM
  #3  
DVD Talk Legend
 
spainlinx0's Avatar
 
Join Date: Dec 2000
Location: NJ
Posts: 17,576
Received 237 Likes on 146 Posts
I thought that
Spoiler:
Aunt May
also died in the comics. Is that not true?
Old 05-03-07, 05:06 PM
  #4  
DVD Talk Hall of Fame
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7,998
Likes: 0
Received 57 Likes on 41 Posts
Originally Posted by spainlinx0
I thought that
Spoiler:
Aunt May
also died in the comics. Is that not true?
Spoiler:
Yes. She's dead and revealed she'd known Peter was Spidey on her deathbed. Pete didn't even meet MJ till somewhere in the issue #40-50 range.


I haven't read any since the clone story ended('96?). Did Peter and MJ ever find out their baby is alive? Last I read that old woman who worked for Norman Osborne stole the baby and told Pete and MJ it died at birth.

Last edited by rw2516; 05-03-07 at 05:09 PM.
Old 05-03-07, 05:36 PM
  #5  
DVD Talk Legend
 
calhoun07's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 14,402
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
And this has to do with movies how???? None of those questions relate to the Spider Man movies.

This clearly belongs in the Comic Book Forum.
Old 05-03-07, 05:52 PM
  #6  
DVD Talk Legend
 
McHawkson's Avatar
 
Join Date: Jan 2000
Location: America Empire
Posts: 14,752
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
It doesn't seems like all questions are only in comic.
Old 05-03-07, 06:59 PM
  #7  
DVD Talk Limited Edition
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2001
Location: So Cal
Posts: 7,071
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by McHawkson
It doesn't seems like all questions are only in comic.
Actually they are.

And to answer an earlier question,

Spoiler:
Aunt May died but is now back alive. That was also a horrifically bad story. It was tough being a Spider-man fan in the 90s.
Old 05-03-07, 11:09 PM
  #8  
DVD Talk Limited Edition
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 5,398
Received 91 Likes on 66 Posts
Originally Posted by Superboy
The following is a quiz i've formulated for Spider-man trivia fanatics out there, fans of the comics/movies/cartoons, or anyone just looking for cool Spider-man facts. Right answers are at the bottom!

1. When did Mary Jane found out Peter Parker was Spider-man?

a. When they were engaged to be married
b. When they started dating in college
c. After he battled the Green Goblin and lost his mask
d. She's known ever since he first became Spider-man

2. Which of the following was a story that shocked Spider-man readers in the 90s?:

a. Spider-man was revealed to have been a clone, which was later reversed
b. Spider-man's entire origin and early history was rewritten, which has since been completely ignored
c. Peter Parker's parents were revealed to be alive after many years, but they later turned out to be robots
d. All of the above

3. Spider-man's webshooters were originally supposed to be organic in nature, not a device and chemical invented by Peter Parker

a. True
b. False

4. Spider-man has been impersonated by which of the following villains?

a. Venom
b. Sandman
c. Kraven
d. Electro

5. Peter Parker's first girlfriend was:

a. Betty Brant
b. Mary Jane Watson
c. Gwen Stacy
d. Debra Whitman

6. Spider-man's black costume:

a. Was an alien entity that crash landed on Earth
b. Was worn by him even after separating from the Symbiote
c. Needed to constantly be supplied with web fluid
d. Was the cause of The Secret War

7. Which of the following Spider-man supporting characters is dead?

a. Harry Osborn
b. Felecia Hardy
c. Aunt May
d. Flash Thompson

8. The first villain to outright defeat Spider-man was:

a. The Vulture
b. Doctor Octopus
c. Venom
d. Carnage

9. Spider-man briefly formed a "New Fantastic Four" which consisted of him and what other three heroes?

a. Wolverine, the Hulk, and Ghostrider
b. Nova, Speedball, and Namorita
c. The Human Torch, Thor, and Rogue
d. Daredevil, The Silver Surfer, and She-Hulk

10. How did Spider-man defeat the Sandman in his first confrontation with him?

a. He broke open a fire hydrant and washed him down a sewer
b. He trapped him in a cement mixer
c. He sucked him into a vacuum cleaner
d. He made a special version of his webbing that turned him into glue

Spoiler:
1.d 2.d 3.a 4.c 5.a 6.b 7.a 8.b 9.a 10.c
Harry's not really dead. it only appears that way right now. he'll be back just like Norman.

Why can't spidey just use a vacuum cleaner every time he fights the Sandman if it worked the first time?
Old 05-03-07, 11:50 PM
  #9  
DVD Talk Godfather
 
Join Date: Jul 2000
Location: City of the lakers.. riots.. and drug dealing cops.. los(t) Angel(e)s. ca.
Posts: 54,199
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Aunt May's currently in critical condition after taking a bullet. So I guess she could be potentially a correct answer in a couple of months.
Old 05-04-07, 05:08 AM
  #10  
DVD Talk Limited Edition
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2001
Location: So Cal
Posts: 7,071
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Jackskeleton
Aunt May's currently in critical condition after taking a bullet. So I guess she could be potentially a correct answer in a couple of months.
Doubt that. Considering she "died" in 1997.
Old 05-04-07, 07:11 AM
  #11  
DVD Talk Godfather
 
Join Date: Jul 2000
Location: City of the lakers.. riots.. and drug dealing cops.. los(t) Angel(e)s. ca.
Posts: 54,199
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Originally Posted by Superboy
Doubt that. Considering she "died" in 1997.

Yeah, cause superheros only get one chance to come back from the dead? Shit even M.J. "died" and the talk about Spider-man: One more day seems like something will potentially happen there.

The test was a little too easy.
Old 05-04-07, 06:22 PM
  #12  
DVD Talk Limited Edition
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2001
Location: So Cal
Posts: 7,071
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Jackskeleton
Yeah, cause superheros only get one chance to come back from the dead? Shit even M.J. "died" and the talk about Spider-man: One more day seems like something will potentially happen there.

The test was a little too easy.
Well, i'm just saying killing her off would be a bad move. Not that ever killing a character is a good move.

True enough, although it's something fun for non-comics fans, or just the casual reader.
Old 05-05-07, 12:02 AM
  #13  
Banned
 
Join Date: Oct 2002
Location: teXXXas
Posts: 1,389
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Originally Posted by Superboy
How well do you know Spider-Man?
Well, I know him well enough to know that wasn't him I saw on the movie screen in "SM3" tonight! Boy, was that bad...

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.