Go Back  DVD Talk Forum > General Discussions > Tech Talk
Reload this Page >

Easy CD Creator Help

Tech Talk Discuss PC Hardware, Software, Internet and Other Technology

Easy CD Creator Help

Old 01-31-03, 02:22 PM
  #1  
DVD Talk Special Edition
Thread Starter
 
Join Date: May 2000
Posts: 1,219
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Easy CD Creator Help

I have Easy CD Creator 5.0 and all of the sudden I can't get it to work. When I try to run any of the selections from the project selector I get the following error message"

"Easy CD Creator engine initalization has failed:"

I get these messages when I go into "make VCD" mode

"COM error in AdviseEngine: Unspecified error"

"Vcdcr32 has caused an error in CREATOR.DLL. Vcdcr32 will now close."

And I get this one when I go into "make data CD" mode.

"Exception in CreateInstance of Creator."

also, every selection gives me the same error as the Vcdcr32 one above, but with different file causing an error in creator.dll.


I've uninstalled ECD and reinstalled. That didn't work. So I uninstalled, then removed every Easy CD Creator and Roxio selection from my registery....that didn't work. I even downloaded an uninstaller program incase I was missing something. But that didn't even work. Does anyone know how to fix this? I really need to burn some VCDs. I would use another program, but I know how to do what I want with Easy CD and I don't want to learn another program.
Old 01-31-03, 02:35 PM
  #2  
DVD Talk Legend
 
Join Date: Jan 2000
Location: Region 1
Posts: 16,291
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
What OS are you using? Have you try to download the upgrade/patches for Easy CD Creator 5.0? Are they up to 5.01 or something and that's require for W2K or XP. Also, I know Easy CD Creator rely on the IMAPI CD-Burning COM Service. Make sure that is not disabled under Services.
Old 01-31-03, 02:42 PM
  #3  
DVD Talk Special Edition
Thread Starter
 
Join Date: May 2000
Posts: 1,219
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I am running WinME.
Yes, I tried downloading the 5.1 update, it didn't work.
Where is the Services to check IMAPI?
Old 01-31-03, 02:45 PM
  #4  
DVD Talk Legend
 
Join Date: Jan 2000
Location: Region 1
Posts: 16,291
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Sorry, the IMAPI is only for W2K and XP. You can try to download the ASPI drivers from Adaptec to see if that will help. Otherwise, I don't know what else to tell you.
Old 01-31-03, 02:49 PM
  #5  
DVD Talk Special Edition
Thread Starter
 
Join Date: May 2000
Posts: 1,219
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
well the weird thing is that it used to work. I have no idea what happened. I can't think of anything I installed that would cause this to happen.

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.