DVD & Home Theater Gear Discuss DVD and Home Theater Equipment.

Small HT problem

Old 08-31-00, 01:27 AM
  #1  
Cool New Member
Thread Starter
 
Join Date: May 1999
Posts: 41
Since I purchased a 32" Wega and added an Aiwa sub to my home theater, I've been having a couple problems. I am using a Panasonic SCDK1 5 DVD changer/dolby digital system, and have the Aiwa sub hooked up to the subwoofer out. The dvd player is output by a S-video cable to the TV.

It seems no matter what DVD is playing, I have a couple small problems. The first is a quiet thumping noise coming from the sub about every 2 seconds. Also, white lines about 1" thick flash on the screen about every 2 seconds. This part is most noticeable on dark backgrounds.

I have tried keeping the S-video cable and subwoofer's cable away from anything which could cause interference, but this still happens. I've checked all connections and they appear to be hooked up properly. I've also done this with no other electronic devices or lights on, with no results.

Any suggestions?
Sabs is offline  
Old 08-31-00, 01:47 AM
  #2  
Member
 
Join Date: Apr 1999
Location: Baltimore, MD
Posts: 63
Well this wont help you but i had a problem like that. I have a 20" Wega TV and when i had my DVD hooked up to the TV over the S-Video cable whenever the background and sceen got very dark the pickture would go out. then come back in like 2-4 seconds...This Got very anyouing and i could never stop it so i stoped using the S-Video cable and just used normal RCA's. I would love to know why this happenes so i could go back to S-Video tho! Good Luck
bakiller is offline  
Old 09-06-00, 02:12 PM
  #3  
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: West Seneca, NY USA
Posts: 131
I would bet your sub's power supply is flaky. It sounds like it's surging the power causing the thumping and the S-video cable is picking up interference or maybe the TV itself is. I would turn the sub down and the receiver sub output volume up to see if it's the sub losing signal and regaining signal and basically turning on and off over and over. You didn't mention if your sub has an auto turn-on feature. This is a known problem with most that are though. (The thumping, not the lines) the lines are just MY hypothesis.

------------------
Sony 32" Trinitron
Onkyo TX-DS575x
Pioneer DV-525
JBL Music1 mains, Phase Technology 1C center, Advent Baby II surrounds, Infinity BU-120 sub
DNMonty is offline  

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.