Release List Reviews Shop Join News DVD Giveaways Video Games Advertise
DVD Reviews | Theatrical Reviews | Price Search Buy Stuff Here
DVD Talk
DVD Reviews DVD Talk Headlines HD Reviews


Add to My Yahoo! - RSS 2.0 - RSS 2.0 - DVD Talk Podcast RSS -


Go Back   DVD Talk Forum > General Discussions > Tech Talk

Tech Talk Discuss PC Hardware, Software, Internet and Other Technology

Reply
 
Thread Tools
Old 07-12-17, 10:17 AM   #1
New Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 2
Sony Movie Studio 12 problem - help please

Hello all
I bought Sony Movie Studio 12 Platinum Suite a while ago when I obtained my present Windows 7 Pro 64-bit setup. It worked fine, but for various reasons I uninstalled it a few months ago. I have now discovered that I need to reinstall.
DVD Architect 5.0 and Sound Forge Audio Studio 10 both install and work ok. Movie Studio 12, however, seems to install ok, but the problems occur when I try to run it.
Opening the program leads to the usual dialog to select New Project, Show Me How Tutorials, or Start Using Movie Studio.
If I select New Project, I am greeted with the usual New Project dialog, but when I press OK I get a dialog stating
Warning: An error occurred while creating a new project. A device does not exist. Clicking on Details shows
The playback device does not support the current output format. The playback device does not exist.
Dismissing this dialog immediately shows another one stating
Warning: An error occurred during the current operation. A device does not exist.
Clicking Details in this case leads to
The playback device does not support the current output format. The playback device does not exist repeated 3 times.
Dismissing this dialog immediately leads to the same dialog with the warning repeated 8 times.
If I open a media file, eg mp4, it opens and is placed on the timeline. If, however, I try to play the file I receive a dialog stating.
An error occurred while starting playback. The request is not enabled for this device.
I installed with anti-virus etc shut down and under an administrator account.
I have tried running as administrator with Vista compatibility I have uninstalled and reinstalled 3 or 4 times, but nothing makes any difference.
I know that Movie Studio has been taken over by Magix, but their site only seems to offer help for Movie Studio 13 and above.
Can anyone please advise ?
  Reply With Quote
Old 07-15-17, 09:40 AM   #2
DVD Talk Legend
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 15,480
Re: Sony Movie Studio 12 problem - help please

Check the video and audio device settings in Vegas in Options - Preferences. Also try re-installing/updating the video and audio drivers.

That's advice I found here:
http://www.designstudioschool.com/er...k-t104818.html
  Reply With Quote
Old 07-16-17, 03:01 AM   #3
New Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 2
Re: Sony Movie Studio 12 problem - help please

Thanks for the reply.
The problem turned out to be in the Audio Device settings.
Audio devices listed:
Microsoft Sound Mapper - Selected
Direct Sound Surround Mapper
Windows Classic Wave Driver

If I change to either of the second two devices, all of the problems seem to go away and everything appears to work ok. Change back to Microsoft Sound Mapper - problems reappear.

It would appear at the moment that the audio device was the problem.
  Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 05:33 PM.


Copyright 2011 DVDTalk.com All Rights Reserved. Privacy Policy and Terms of Use.

Content Relevant URLs by vBSEO 3.2.0